Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Staden!


Paris

små blå hundar.

Jazz sipprar från källrarna,
där man säljer vin och kol

Här är ingen över 20 år
Utom sekelgamla statyer.

Lindansaren dansar på sin lina.
Pojkarna läser sina böcker;
sneglar mellan sidorna
efter flickor,som sveper förbi;
deras vader,deras lår.
En ler varmt och glatt.

Mais oui, ici il fait bon vivre!

Denna stad lämnar jag aldrig,
vart jag än far.
var jag än lever.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-28 18:30

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mångfaldens stad
fint fångad. Själv fann
jag den väldigt tuff,
men jag var ung när
jag bodde där. Du har
skildrat den mycket bra.
2016-04-29

    ej medlem längre
Underbart!
2016-04-28

    Sefarge VIP
Rackarns och hundans
Bra skrivet om en Stads
Kul-tur sväng i Europa.
:)

2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram