Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2

Oavsett räknesätt och tal,
bortom upphöjning och kvadrat
och förbi ekvationernas komplikation

är vår summa alltid 2,

vänder på alla lagar,
sprider ut alla siffror
blandar och vaskar

slår förbrilt på kalkylatorn
dividerar och subtraherar

satser hit och dit,
ersätter talen och byter ut
siffrorna,

stirrar blint på resultatet

summan blir alltid 2

måste ha missat något,
ändrat en decimal och låtit
roten ur få för stor betydelse

förstörde räknestickan bara för
att kunna bygga upp den igen
och få siffrorna att inse logiken
i algebrans stora upptäckter

genombrott skedde när jag plötsligt
lät tiden bli ett tal
och allt blev självklart och naturligt.

då förvandlades 2 till 1, trots att vi båda
fanns kvar under samma täcke.




Prosa av Max Poisé
Läst 419 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-29 22:40



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fin matematik :)
2016-04-30

    ej medlem längre
Fenomenalt!
2016-04-30

  Gisela Nordell
Genialt! slutfrasen är bara underbar!
2016-04-29

  DominiQueen
BOKMÄRKS, klarade aldrig matten :S

DS /den saliga
2016-04-29

  DominiQueen
Skratta rakt ut.. Jag haaaatar matematik, tror fan jag hade fel lärare... Niger Maestro..

Ett jävla applåderande här.. Oooops är det jag? Haha

High five bro
DominiQue
2016-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé