Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske gillar Döden single malt whisky. Jag hoppas på det.


Dryckesgille med Döden

Drick upp,
det är dags att ge sig av.
Svep glaset,
jag har bäddat i din grav.

Du kan lämna allting bakom dig,
dina sorger och besvär.
Det finns endast plats för kroppen din,
så ditt bagage får stanna här.

Du får din sista vila
i mörk och fuktig mull.
Så svep nu allt i glaset,
du blir varm om du är full.

Blunda för din rädsla,
för snart blir allting bra.
När du väl har tömt glaset,
så är det dags att dra.

Jag har inte tid att vänta,
nu får du skynda på.
Din stund är alltså kommen,
och tillsammans ska vi gå.

Jag märker att du tvekar,
men du har inget val.
När sista droppen smeker gommen,
kommer ditt ödes final.

Så där, då är du redo,
för nu är glaset torrt.
Ta min hand och följ med bort,
ett mänskligt liv är kort.




Bunden vers (Rim) av koboltblå
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-02 08:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå