Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En klädaffär annonserade två dagars HERR-REA. Min slängiga kommentar var att bäst före-dagen gått ut. Sådana ord får man äta upp, här tuggar jag på kärlekens väsen när ungdomsvåren, ungdomsåren ligger i en forntid - när sinnet är yngre än kroppen


dagen efter (fundra)

 

 

 

dagen efter bäst före datum

är livet rundast i smaken

 

först efter den dag

stämpeln bäst före anger som slut

har sötma och beska nått inbördes balans

 

har kärleken återvunnit

den allra första kärlekens svindlande

ofattbarhet

 

dagen efter bäst före datum

är ingen dag en självklarhet

 

därmed blir varje dag

en skänk, självklart

 

så vänder livet hjärtats jord, bereder

myllans mån från årlig vårlig brunst

till ödmjuk klarsyn, insikt

att svepa kring var vilsenhet

i oss, i dem vi möter

- allt har sin tid, var tid sin form,

varje epok sin norm - blott kärleken

är innerlig och evig

 

Stämpla inte kärleken!

 

2016-05-02 12:10

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-05-02 11:20



Bookmark and Share


  erkki
Kärlek lever och består
Tänk så fint, man av den mår

Den blir bättre år från år
Lärdom har vi från igår

Och så här när det är vår
genom kroppen far en kår

Tar din hand, jag ömsint får
Det blir fint, jag självklart spår!
2016-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP