Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej jag har inga statistiska bevis för vad jag påstår


optimisten dör tidigare




att ständigt undvika det tunga och svåra
är för många en lisa för själen
men som i tysthet samlar sina trupper
och kan hugga en i ryggen
när man minst anar
med t ex en plötsligt uppblossande sjukdom

psykologiskt okunniga läkare sprider myten
att en positiv inställning främjar läkning

det känns så på ytan men det är på cellnivån
sjukdomar skapas och frodas

på arbetsplatsen är den här människan
ofta populär pga sin obändiga optimism och humor

surmulen och pessimisten undviks som pesten

kanske är det på samma sätt i privatlivet

ändå är det optimisten som dör tidigast

det kan inte förstås på annat sätt än att den tidigt i livet
lärt sig lägga locket på till sorg och ilska, ledsnad förbannelse

och det är farligt !

den som inte ens behöver tänka på att censurera sig själv
är den som kan leva med öppna spjäll
be folk fara och flyga när det behövs
kan kramas när det känns så

vi lever i en kultur vi lär oss hata
pga denna ständiga censur
och betonande av leende vita tänder
ett glatt humör
och ständig optimism

för att vi ska te oss som TREVLIGA mot ANDRA

men den gudarna älskar
dör ung

den som accepterar sig själv
lever gammalt
kanske surmulen
men äkta




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-03 10:14



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Strålande exempel !
2016-05-03

  Onomatoprofet VIP
tänker på Robin Williams...var så olycklig inombords
2016-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP