Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 





Betydelsen av att bli sedd


att bli till som individ är att skäras av

barnet är
världen är barnets förlängning och utsträckning
den upphör runt hörnet

ett jag blir till i en blick som ser barnet
en röst som säger: du
och barnet förnimmer ännu ordlöst: det är jag

i den stunden börjar världens annanhet träda fram

men allt som därefter ska ske med barnet i barnet beror av hur det benämndes
hur blicken föll 
av röstens tonläge och värme
om tillblivandet var ett kirurgiskt snitt eller en gåva

se därför med förundran på spädbarnet i korgen
din blick definierar världens framtid
alltid oupphörligen och gång på gång
oåterkalleligen





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 554 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-04 12:16



Bookmark and Share


  Palett
Så bra denna text är om vikten av att bli sedd !!
2016-05-08

  Magdalena Eriksson VIP
Viktig uppmaning. se på nytt se på nytt.. du skriver om sånt som är hopp och liv.
tänker på hur viktigt språkutveckling är. att få en kostym en språkdräkt som känns uthärdlig och kul!
2016-05-04

  Öknens Ros VIP
Bekräftelse av det egna jaget är det viktigaste för individen, oavsett ålder. Även små barn uppfattar sin omgivning och vuxnas beteende.
2016-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger