Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gardin nr 7 : Sjungande Skugga

 

 

 


på skönaste morgonkvisten sitter jag

skyddad igen bakom eviga Garfunkel-gardiner

dessa lagom genomskinliga drömmar

om sommar som nästan skall komma

medan guldklotet faktiskt helt tungt går upp

för fjortontusen-etthundraåttiosjunde gången

i mitt flöjtlätta liv

lägger du aldrig ifrån dig hjärtat

varken på köksbordet eller i kylskåpet

bara bär det lugnt vidare

allt djupare in i 70-talets skuggiga chimärer

där våra glasögon blivit mer fullproppade med älg-ugglor

än vad skogen orkar svälja

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 609 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-08 07:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Få saker mäter sig med pennor, ugglor, choklad och drömmar.
2017-10-31

  Anya VIP
Tycker om dina finurliga bilder här:
Garfunkel-gardiner
flöjtlätta liv
älg-ugglor

Känner att din text värker av sommarens nästan för grönskande liv. Och hur diktarjaget åker hiss in i 70-talet. Som en påminnelse när solen stiger upp.
2017-06-20

  Nanna X
Älgugglorna kan nog tynga ner gardinen rätt ordentligt...
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP