Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Lennarth Lindbom


I den ljumma dagen

 

 

Jag känner hur min själ fröjdas

åt allt levande i vår natur som möter

allt levande inom min natur att njuta

stunder att älska minnas ha till hands

de dagar som blir mörka kalla blöta

 

i den ljumma dagen

strilar ljuset ned mot

mitt hjärtas rotskott

som på bar kvist blommar

 

i den stilla stunden vara

vila sinnena mot jorden

som väcker ett glädjerop 

blir till ett med grönskan

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-08 19:42



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
fina
varma rader
dina ord
de lever
fullt ut
får oss att
vilja leva
2016-05-09

  ULJO
Fina ord i tiden
2016-05-08

  Marianne Räf
Jättefin, man kan nästan höra en
ljuv å skön sommarmelodi, då vid
läsningen; det andas fridfull värma.
(Kände, även, dofter av blom & grönt!)
2016-05-08

  överlevaren VIP
Levande, sprittande ord som värmer!
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP