Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från den andra sidan

du fångade delar av mig
konserverade alla frusna minnen
eldade upp morgondagen
och stormade ut genom de förslutna kyrkoportarna

det brann
brann ned
förkolnade rester skrattar
och ekot från det förgångna ler
stillsamt

vi finns för varandra
vi lever från hjärtats puls
hämtat från gårdagens ångest
drunknad i de torraste av hav

kom min kärlek
låt oss kasta oss ut mot evigheten
fånga de ljudlösa skrik
som fyllt all meningslöshet med lockande toner från den andra sidan

kom min kärlek
se livet i krossat spegelglas

trots vemod, tragedier och likgiltiga gryningar

vi lever vårt liv
och du finner oss hysteriskt springande
i de brantaste av stigar

martyrer sneglar avundsjukt
då det menlösa fångar kokonger av lycka

vi finns i utkanterna
vi syns ständigt
oavsett barrikader

med det vackraste av leenden




Prosa av Max Poisé
Läst 571 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-08 21:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gillar denna...det finns något positivt mitt i meningslösheten...såå bra...
2016-05-14

    ej medlem längre
Vemodsvackert!
2016-05-09

  Gisela Nordell
mycket ömsint!måste sparas den med till samlingen...
2016-05-09

  DominiQueen
Vilken helt underbar dikt med ni två oavsett världen, älskade också det med kokongerna och sista raden gick rakt in och smorde hjärtat...
JÄTTEVACKERT. Maestro.
En av Dina ömsintaste och mest nära jag läst hittills.
Lovelight
~ DominiQue
2016-05-08

  Ninananonia VIP
Underbart.. Vemodsvacker poesi

och visst är det alltid så att
"martyrer sneglar avundsjukt
då det menlösa fångar kokonger av lycka"
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé