Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moderhat

Gråt, skrik
några rop på hjälp
om natten när det borde vara tyst
Tystnad, utbytt mot ångest
ekandes mellan väggarna
Finn tröst i en famn med ömmande hjärta

Gråt, skrik
mer rop på hjälp
visar en ömmande famn är inte nog
Ångest, tärande i mörkret
som knivar skärandes mot bärande rep
En skadad moder räcker bara så långt

Gråt, skrik
rop på hjälp betyder inte mer
när en moders kärlek övergår i hat
Ångest, tärande i en svag själ
ger en önskan om förevig tystnad
Ger tankar om förbjudna drömmar

Gråt, skrik
en moders rop på hjälp
en mörk trappa om natten
Tystnad, ersätter ångest
natten kan vara så svart, som en själ
som en moders ögon fyllda med hat




Fri vers av Ida C Nilsson
Läst 400 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-11 11:29



Bookmark and Share


  Ida C Nilsson
Ångest, för mig, är skrikande inuti.
2016-05-12

    Jim Friberg VIP
"Tystnad, utbytt mot ångest" så solklart. Nåt jag aldrig tänkt på. Hur ångesten inte är tyst. Hur tyst det än är runt mig!
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ida C Nilsson
Ida C Nilsson