Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du lyssnar nu

Det finns ingenting som färdas snabbare än ljuset säger de
Och jag förstår varför de kallar mig ljushuvud
För mitt huvud hamnar uppe i det blå
snabbare än alla jetplan
Måste säga allt, har så mycket att berätta

Säger bara nonsens
Skriver bara nonsens
Jag måste samla mig nu.

...

Jag skriver flera sidor, hatar alltihop
Trycker på raderaknappen tills fingret blir vitt
Sen gör det ont
Först i fingret, sen i hjärtat -
Jag har ju bara en enda chans,
Jag måste samla mig nu.

...

Han pekar, säger, "ser du vårt hus"?
Jag tappar ordet gavel, säger tak
En annan dag tappar jag ordet vanhedra, säger ingenting
Jag hatar att tappa ord
Jag är så dålig på att uttrycka mig
Jag har ju saker att säga, visst är det så?
Eller?
Måste samla mig, måste samla orden.
Jag har bara en chans nu
Jag måste samla mig nu.

...

Du sneglar på mig
Din blick är stimmig som om moln bor inuti ditt huvud
Du stirrar kanske


Du lyssnar nu


Du samlar på mina ord

just nu




Fri vers av skenaktig kärlek
Läst 415 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-05-10 23:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Surrealistisk tanke!
2016-09-12
  > Nästa text
< Föregående

skenaktig kärlek