Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att förhålla sig till en ny verklighet

Det här är en mycket aktuell fråga i dagens samhällsliv eftersom det sker så många förändringar hela tiden.

Jag kom att tänka på denna fråga när jag lyssnade på ett radioprogram i dag där man berättade om de stora nationella biblioteksnedläggningarna, exemplifierat av nedläggningen av biblioteket i Ramsberg, där invånarna gömde undan böckerna.

Gång på gång erfar man att kartan inte längre stämmer med den inre kompassen. Ett sådant exempel fick man också i dag när man hörde att flera hundra tusen personer inte ändrat sina innehav av pensionsförsäkringar där skatteavdraget tagits bort vilket hade till följd att dessa personer får betala skatt två gånger. En delvis förklaring var att försäkringsavgifterna drogs automatiskt.

En tredje sak som jag vill lyfta fram. Det är situationen för alla flyktingar som kommit till  Sverige. Där handlar det verkligen om att det behövs en stor skicklighet i att förhålla sig till en ny verklighet. Inte bara för flyktingarna utan för hela samhället.




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-11 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP