Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enkelhet







Gillar det enkla. ..
Att sitta och titta ut
Vid en fönstersmyg

Och se genom regnet över
de vajande syrenbuskarna

Och långt bort genom staden
En liten slingrande väg

Mellan åkrar och en vit kyrka
in i skogen

Gud bor där som bestämmer
Men jag hittar aldrig dit.
Får inga svar på ställda frågor

Ser bara på avstånd

Kanske bäst att bara känna kraften
Den enorma.

Och av dina trygga pulsslag
I natten

Kommer aldrig att förstå
att Du enkelt kan älska mig
För det gör du
Ju. .. Men jag gillar det.
Faktiskt,helt enkelt.

Med flygplanets förångade
Spår i stratosfären

Och en spinnande katt

Liggandes på tv-soffan
Fastän den inte får.

Och timman den försvinner med
Våren.När Sommarens första
skriande svalor anländer utanför

Gillar det enkla

Och hoppas det
Svåra aldrig skall
Komma oss ikapp




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-05-11 23:53



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Underbara bilder som andas
lugn och ro, som vi så väl
behöver. En härlig text!
Tack!
2016-05-18

  lodjuret/seglare VIP
Regn är skönt att både cykla i och gå, sitta och titta på fönster, höra ljudet av eller läsa om någonstans.
2016-05-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Av någon anledning gillar jag denna - kanske för att jag också älskar enkelhet i all enkelhet trots att jag är en komplicerad själ.
2016-05-16

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En skön tankeslinga.Avstressande och fin.

Glad sommar! TBG.
2016-05-16

  Anya VIP
Mycket fin här-och nustund. Din text har en bra rytm och är lättläst...om det komplicerade. Att vara nöjd med det enkla...det är själva kärnan med livet. Bra!!!
2016-05-13

  Ulf Ekeram
Dina förhoppningar är våra förhoppningar. Tack för att du formulerar dem åt oss. Enkelt och självklart. hälsn.ulf
2016-05-12

  överlevaren VIP
Fint flöde...GILLAR!
2016-05-12

  i af apa
vackert!
2016-05-12

  Ninananonia VIP
En rofylld text.. om det enkla..Gillar
2016-05-12

  mike irow
dikten som
en lugn avkoplande melodii...
2016-05-12

  Valter Örn VIP
Gillar ditt sätt att beskriva det lilla livet, det kontemplativa och som inte behöver ge hjärtinfarkt pga fallande aktiekurser. Och beträffande Gud som man kan ha svårt att hitta säger jag "Det är vägen dit som är mödan värld". Man får nöja sig med att det är ett mysterium men man kan ändå finna en ro i Herrens Hus.
2016-05-12

  Klara Ord
Enkel text - och så fin!
2016-05-12

  Carl Mikael Fäldt
OJ-vad du skriver bra min vän!

Bilder blandar sig med språk med ett mycket behagligt brådjup!

Kort sagt -nödvändig läsning detta.

Tycker/känner jag.
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP