Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lena

 

Vill bestämt minnas att jag hörde den här Gruppen, Cosmic Overdose, i sista säsongen utav Hylands Hörna. Begeistrat euforiskt skitförbannad satt Hyland som en surströmming, och man osade katt framför rutan... (Bandet hade skickat in en falsk demotejp.)
Det var hösten 1980 och på mitt Pojkrum osade och vibrerade det av konstant Kåthet.
Hon låg på min säng med ett oskyldigt avmätt halvintresserat, extremförföriskt flickleende. Det bultade i mina brallor och mina öron var röda som ett babianarsle. Rummet liksom svävade fritt från all annan verklighet. Vad ska jag sätta på frågade jag henne. Menar du musik, svarade hon. Ja... Sätt för i helvete på Donna Summer och få av dej kläderna pojk, din morsa kommer hem om en halvtimma! "Oohhh love to love you baby", sjöng Donna......... Hon hette Lena och var 18 år. Jag var bara 15.
Hon var så romantiskt lagd, och jag var helt galen i henne. Vi sportade mycket. Hennes tvåhandsfattade backhand var kuslig. Så även hade hon en storebror, Stefan, som var med i Örebro Atletklubb. Hade jag problem med traktens ständiga demoner och plågoandar, om dom så knystade nåt eller gav mej arga blickar, så stoppade han dom upp & ner i en brunn en stund. Åh Lena Åhh Lena Åh LENA ÅÅÅÅHHHHH...
L E E E E N A!!!!!  Tack för att du tog mej ur min pojkrumsisolering, och gav min så kallade Mamma några livsviktiga uppvakningspiller. Det är 35 år sen nu, men mina kinder blossar när jag minns.
Kom gärna och hjälp mej ur min Författarisolering. Jag älskar dej. Jag älskar dej på ett metafysiskt sätt. Och din dubbelfattning.
********************************************************************

Donna Summer - Love to love you Baby...
https://www.youtube.com/watch?v=V5AztWseIdU

Cosmic Overdose - Dada och Koko
https://www.youtube.com/watch?v=GDWm76XxJOc


 
 
 



Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-12 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP