Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern kommer

Frosten är på väg nu
vintern är snart här
termometern mot noll
bistra årstidens sfär
i norr hämtas lingonen
en allra sista gång
parkbänken står tom
en melankolisk sång

Uteliggaren fryser
löven har lämnat grenen
fåglarna har rest
långt från trygga scenen
parkbänken står tom
där går det inte att vara
många dukar nog under
kan man lätt befara

Snöflingor far runt
vitt täcke på marken
kylan biter sig fast
bänken tom i parken
de glada skratten
har stängt sin dörr
landet lägger sig öde
inget är som förr

Det plockas vita stolar
på uteställets altan
sommaren slår igen
för en dekorerad gran
bänken där i parken
är det ingen som tar in
vinden bär på kylan
känns i märg och skinn

Parkbänken är tom
temperaturen går mot noll
vintern gör sig påmind
det drar från olika håll
uteliggaren söker något
trygghet någon annan stans
snålblåst över nejderna
melankolins enda chans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 467 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-04 22:21



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Alltid lika beskrivande, verkligt!
2017-01-07

  louisegirl
Så vacker rimmad dikt om vintern
2017-01-07

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nog känns det att vintern är här alltid...skönt att läsa din kyliga dikt framför brasan...
2017-01-05

    Dan Myrbeck
Ja, nu bor Bore här!
2017-01-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Kylslagna vindar blåser för hemlösa, som du skriver så fint om.
2017-01-05

    ej medlem längre
Vinter och kyla innebär inte värme och glädje för alla...många har det svårt.
2017-01-05

  Niliboy
Här sedan nov.
2017-01-05

  Salvation Pepper
Vackert, som alltid.
Kylan har nu anlänt här nere.
2017-01-05

    ej medlem längre
Ja, stackars alla uteliggare som får frysa ihjäl, och som ingen tar någon hänsyn till!
2017-01-05

  StinaJ VIP
Med kölden kommer den bistra verkligheten och allt blir kallt.
En fin dikt denna som belyser det.
2017-01-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mot kyla som
eld har vi igen
makt, bäst va´
på sin vakt ja ta
sig i akt mycket om
folk och denna tid
fick Du väl sagt!

2017-01-04

  Marianne Räf
Det är hemskt tråkigt för uteliggaren,
men bortsett från det har jag blivit god
vän med kylan, vintern...-
2017-01-04

  Maria Sundelin VIP
Ja, här är det vinter nu. Ca -20 grader
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO