Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En stjärna i ett binärt stjärnsystem har kollapsat till en neutronstjärna och börjar ta material från den kvarvarande stjärnan. Materian överförs och får stjärnan att rotera snabbare, så bildas en pulsar med en rotationshastighet på upp till 1000 ggr/s."


Pulsar? ( Till dig)

Vet du?

du pulserar
fortfarande
i min himmels blick

där då är nu är då?

en gång skrev du sånger
jag läste
men inte hörde?
på riktigt?

där i oändlighetens svarta horisont

ord talades i tystnad

mellan oss

i avtrycken dina


som speglade mina?

pennor skrev och
tankar föll som manna

ner från himmelen

jag kunde liksom inte tro
det du sa?

att lilla jag
var någon någonstans djupt in
i din själ

i en värld
som du var i min?

alltid och förevigt
är du och förblir

min pulsar




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-04-06 23:07



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Stjärn-tindrande Lyrik
att fästa i sin inre
blick och låta sig
Uppfyllas av. ..
;)


2022-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP