Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Sapfo litegranna


Sapfo jag anropar dig i kvällen

Frömjölsmolnet gungar kring duvorna vita blommor vita blommor
ohoet är detsamma som året innan men ändå så innerligt nytt
gömda sjunger fågelhjärtan ut sin längtan
klumpiga står vi under trädet

Kvällens svalka sveper in mig efter dagens hetta
kroppen faller snart fritt ur tankarna
din nacke är ett jakttorn för min mun, här kan jag lustfyllt jaga
drömmaren är lätt som ett barn

Hon gav mig kring bröstet brinnande höstens träd
se mig innan du släcker lampan i vårt sovrum
lyssna in i mörkret av en kvinnas åldrande händer
mina sekunder rinner som honung

Vik bilden åt sidan, var stark och låt bladen fladdra undan som de lättaste fjärilar
räkna fingerblommors eldstungors verk
känn rikedom, kroppens kista är så trist och trång
hålla om det i mig som skakar!




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-15 22:30



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skrivet
2016-05-16

  Anya VIP
Härligt med kroppen som faller fritt ur tankarna. Sällan jag hamnar i det flowet....joo kanske när jag skriver. Vackert skriver du om naturens mysterium.
2016-05-16

  Maria Zena Viklund
sinnligt målad och vackert skrivet!
2016-05-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En tavla, målad i sinnlighet och livslust trots år som gått och fortsätter gå till den sista dagen.
2016-05-16

    ej medlem längre
ja, fingerblommor och eldklot+
2016-05-16

  i af apa
Sapfo. min vän!
2016-05-16

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2016-05-16

  Nanna X
Mycket starkt, ömt och sapfiskt sinnligt!
2016-05-16

  Inkarasilas
Så förbannat vackert, så oerhört fint skrivet. Blev helt tjock i halsen och det svider i jacken. En synnerligen djupodlad kommentar det här. Jättefint du där, jag blev helt mjuk och då är det bra.
2016-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP