Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Se vad människan har skapat som får allt att rasa samman i världen… Nu även vår värld i nordens länder… I en nära framtid nära dig se det finns tecken på mänsklig dumdristighet.


En demonterad saga

 

de har rasat nu

sandslotten

dem kommer aldrig

uppbyggas

sanden har flyttat

österut

 

sedan i vintras vet jag

att fiskarna har dött ut

i sjön där moiken /siklöjan

vandrade i underjordisk källa

gödningsmedel tog deras liv

så nu har fåglarna flyttat ut

äggen ligger ruttna i mossen

 

de har rasat nu

snögubbarna

dem kommer aldrig

skapas

snön har flyttat

västerut

 

sedan förra sommaren

har sagorna tagit slut

turistnäringen lika så

nu äter myggen choklad

spelar kort med liemannen

och åker eka till andra sidan

för blodet har flyttat söderut

 

dem har rasat nu

stormarna

dem kommer aldrig

vina

vinden har flyttat

norrut

 

bergen står inte längre emot

de har rasat nu

och sanden bildat en öken

den ligger på glaciären

och tinar upp isen

 

det har rasat nu

en gigantisk flodvåg

som sköljer med sig 

alla kulturer och djur

i den nordiska faunan

som flyttar söderut

på en liten barkbåt

 

det är allt som finns kvar

för allt har rasat nu

och ingen känner längre

igen sig vid Östersjöns strand

för den har rasat ned i djupet

allt har rasat 

 

det har rasta nu

ja allt har rasat ut

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-18 10:55



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Fin text och fantastisk bild!
2016-05-18

  ULJO
Fint skrivet och bilden helt fantastisk
2016-05-18

    Peter Söderqvist
Oerhört dystopisk.
Men fantastisk.
2016-05-18

  mike irow
underbart
skaldat
målande ögon...

2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP