Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

No trist Nordic Tourist





Pajala tåget kommer inte längre
Men Batman susar omkring på sin
Batmobil någon gång per sommar
med reklam för suspekt energidryck
och Fransmännen med sina renhorn
fastbundna på biltaken och Hip hop
Techo musik hoppandes ur högtalare
Några tvättäkta samer i sina klädnader
utanför Arjeplogs livs
levandes.Ser på, bland molnsvärmande
mygg.När en nyförälskad Vaja blir
påsatt av en flämtande Härk. (hur det
nu går till)
Detta är exotiska Norrland
i all sin tråkighet.Och Afrika
är här med sin hetta på tillfälligt besök
I den ljusa Sommarnatten
kan allt hända!
Fuck Stureplan.Och de desperata
trettioårsraggarna med sina marknads
kavajer svettiga av självhävdelse behov:
Ute efter ett förlösande nyp.Booing.Booing.
Pjong.Fjong!
Här uppe är man bara sig själv
i all sin töntighet.Det får räcka med det!
Och myggbett i tryckande värme som kliar.




Prosa av Sefarge VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-18 12:59



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Hoppas du ger ut en diktsamling väldigt snart!

Oerhört skönt att läsa dina texter-djupa som brunnar och kristallklara!

Stor applåd!
2016-05-20

  mike irow
skriver helt under Ingrit...applådande poesi där fick du byta land mot land...
2016-05-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga bilder målar du av ett landskap jag inte känner!
2016-05-18

  Ulf Ekeram
Har du varit på ligivande norrlandssemester? Bravo. hälsn. ulf
2016-05-18

  Ingrid Trolle
Så har jag aldrig sett Lappland.
Detta var en ny upplevelse och
en mycket trevlig sådan. Mygg-
svärmarna vill jag dock slippa.
En dikt med mycket livslust och
glädje bland allt det rika som
finns där. Tack!
2016-05-18

  Anya VIP
Här träffar du min barndom och ungdom uppe i Jokkmokk och Gällivare. Träffsäkert.
2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP