Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten ingår i diktsviten "Kärlek är allt jag har", Adagio förlag.


LIVSPLAN

Jag minns min livsplan
färden till Jorden
genom ljuslabyrinten
förvandlingen från Gud
till färgad smärta
tyngden i magen
skriet:
Jag vill inte!
Jag vill inte!

En kort stund var jag lycklig
på Jorden
gjorde ingen skillnad
mellan dröm och verklighet
gråt och skratt
att vara eller inte vara -
allt var liksom
Livet.

Sedan drabbades jag av
tyngdlagen
och kunde inte längre ignorera
kontrasterna
den färgade smärtan
tyngden i magen
skriet:
Jag vill inte!
Jag vill inte!

Till slut: kompromissen
gravitationslagens upphörande
vaggvisorna
ljustunneln
förvandlingen till Gud.

© Laura Popa 2016




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-18 13:26



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Hemma borta närvarande frånvarande människa gud mänskogud gudsmänniska allt är ett allt är allt ljuset mörker plus och minus polarisering politik kyrkan religionerna obegränsade begränsningar dualitet splittring magont självständigheten friheten synderna avgudarna den heliga bilen den heliga jungfrun Shiva dansar och förstör Shiva med haschpipan Jesus Jesus Jesus alfa och omega.
2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa