Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej, han är inte sorgsen.

Gamlingen är inte så sorgsen, som ni tror.
Bakom hans ögonvitor
fortsätter äventyret att rulla.
I hans trötta kropp klappar hjärtat
tryggt rogivande.
Hjärnan finner förklaringar
på ett och annat, som verkat underligt.

Violikonserten i Dubrovnik finns kvar.
Han var då 18.
möter första flickan
hon i grön kjol.
Getter bräker under konserten
de ler på jugoslaviska.
Plommonbrännvinets ackord stramt
flickans och musikens mjukt.

Alla gånger han mött horisonten.
Den omslöt honom som en mor,
en öm mor, som alltid finns där.

Ingen kan vara sorgsen
som ägt en sådan musik, flicka och mor.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-18 18:46

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härlig bildrulle!
Av det förflutnas
närvaro att fundera
Kring livets musik
I ådrorna.
:)

2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram