Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fem minuter skrivande


blå dörr

målade badrummets dörr blå när barnen var små
nu ligger jag i badkaret
ser en ljusreflex i dörren
ser en vemodig elefant dricka ljus
snabel i pölen

konturerna försöker fylla sig
jag ligger i badkaret
försöker bota min migrän
ena ögat har druckit så pass mycket ljus att det ser tillbaka
jag blundar
tänker att jag bara hittar på nu igen

vemodsdjuret tecknar sig ljudlöst
återskapar mäktiga kroppen
fint besök för en ond skalle
blå djungel
ensam elefant
lätt men tung

vattnet blir kallt
dyker efter henne
håller andan
blundar som en femåring
jag måste gå upp
jag är en elefant som gråter i spegeln
jag är en mäktig ljuskägla i en blå dörr




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-18 22:02



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
I minnets sällsamma land vandrar dina tankar i livets fotspår.
2016-05-19

  Marita Ohlquist VIP
Tankar och känslor väl sammanflätade till en bra text!
2016-05-19

  ULJO
Lysande skrivet om minnen från det förflutna
2016-05-19

    ej medlem längre
denna huvudsmärta
man ej kommer undan
Pulver och Brus+
2016-05-18

  Respons VIP
Den blå dörren och elefanten som vägvisare i minnets landskap.
2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP