Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem är den där människan?

Längre och längre kommen på vägen jag gått
frågar jag mig 
Vem är den där människan inne i

Hon blir mindre och mindre och tystare

Långt på väg inser jag att jag inte är på väg hem
jag är på väg bort
och jag har ingen hemlängtan mer

Det som spelat roll var trots allt bara roller att spela
utan applåder vid ridåfall

Backstage ser jag kulisserna som de är
illusioner

Men hon som hade alla rollerna - vem är hon?
Är hon? Alls?






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 447 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-18 22:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utmärkt! Tredje strofen är fantastisk!
Det är en existentiell dikt, reflekterande över tillvaron vid en vägkrök. Kanske besvikelse.
Att hitta en främling inom sig själv... poetiskt, uttrycksfullt och ändå höljt i dunkel!
2016-08-12

  Peter Olausson VIP
"Jag tänker, alltså finns jag till." Du skriver, alltså är du.
2016-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger