Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är som ett ljus





Lågan är lugn och klar
när jag är harmonisk

fladdrar oroligt
när jag är ledsen

osar
när jag är irriterad


har varit nära att släckas


ljuset som verkade oändligt
blir kortare för varje dag

undrar ibland
hur lång brinntid jag har kvar


Är som ett ljus




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 755 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-05-20 11:29



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Igen berörande rader, en vers av garanterad Marita- 'kvarns' goda kvalitet!
2016-05-30

  Poesia VIP
Och din text lyser upp här - som det ljus du är!


2016-05-24

  Ninananonia VIP
Smärtsamt fint...
2016-05-23

  ResenärGenomLivet VIP
Fin jämförelse...en undran som vi nog alla har...
2016-05-21

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken bra liknelse!
Gäller många.
2016-05-21

  Braindamage
Fin!
2016-05-21

  lila fjäderblomman VIP
ja precis.. vi är alla ett ljus! Fint om livets förgänglighet Ju närmre man kommer desto mer funderar man. Kram
2016-05-20

  Öknens Ros VIP
fin liknelse, man vet inte hur länge lågan brinner
2016-05-20

    Dan Myrbeck
Bra jämförelse!

* * * * *

Carpe candela!
2016-05-20

    Peter Söderqvist
Kraftfull och direkt metafor.
Hoppas ljuset brinner länge än.
2016-05-20

    Elisabeth Nilsson VIP
En högst existentiell fråga, man ställer sig ibland. Men det gäller att ta tillvara den tid man har. Döden ska vi alla möta.
2016-05-20

    ej medlem längre
Vi vet ju inte någon av oss hur lång tid vi har, varken ung eller gammal. Ofta är det inte åldern som avgör att man dör.
2016-05-20

  Staffan Nilsson
Ååååh så roligt!
Livet är en klackspark!

Du förenar allvar och lek på ditt oefterhärmliga vis!
2016-05-20

  Anya VIP
Jaa den ständiga frågan när döden tar oss...den enda vi vet är att vi ska dö men få vet när...
2016-05-20

  louisegirl
Så fin liknelse på tankar om livet och dess olika sidor
2016-05-20

    ej medlem längre
bra om slutet. olika symboler gestaltar hur det kommer närma.
2016-05-20

    Birgersdotter VIP
Du är ett strålande ljus -beskriver med fina liknelser livets upp och nedgångar!
2016-05-20

  mike irow
underbar fångat personiferad...divigerad!!!
2016-05-20

  Niliboy
Du har säkert tiden på din sida Marita, å har flera ljus!
2016-05-20

  Eva Helene VIP
Vilken fin liknelse i din lite vemodiga men vackra text!
2016-05-20

  StinaJ VIP
Tycker om din text och ser ett strålande ljus som kommer att brinna länge
2016-05-20

  M.Eta
Vi får hoppas på lång tid, tycker om att läsa dina texter!
2016-05-20

  Marianne Räf
Mycket väl träffande.
Hur lång brinntid har jag kvar?
Det kan man undra!
2016-05-20

  Maria Sundelin VIP
De brinner så länge du har något på jorden som du måste göra
Kramar
2016-05-20

  överlevaren VIP
Varmt ordat om livslågan!
2016-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP