Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rum






Ensam tavla på ensam vägg.
tyst mun i ett tyst ansikte ingen i baksätet ingen bredvid

ensam lärare i ett ensamt klassrum ensam klocka tickar
ensam sekund

i köket ett höghus hörs samtal via mobiltelefon
med låg samtalston sedan blir det tyst
det är tyst i en evighet tills teven slås på

det blir mörkt om kvällen och natten kommer
försiktigt lyfter hon ned tavlan
från väggen och lägger den ned
i sin säng och lägger sej bredvid,
tittar djupt in i hans ögon




Prosa av Lars Gullberg
Läst 365 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-20 13:30



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Tjackar en en ny snugga som inte funkar plus en knertsing.
Som jag slänger samma dag som polisen plockar mig i Sveriges inre håla där eken vajar vagt.
Äggskalet kläcker ur sig i förbifaten ( ringer om en timme )
Gulan nickar troget & väntar.
Batteriet dog även så groggen med det udda öknamnet Russel & Silver.
2016-05-20

    Sefarge VIP
Tickande sekundseende
Känns "Tranströmsk"
Och ändå inte.
Häärlig skaldekonst!
:)
2016-05-20

  Goraxy 89 Orion VIP
Denhär dikten är så gripande så fin att jag ville hänga upp den på väggen ovanför min fiktiva säng och memorera orden när jag inte kan sova och natten är som mörkast!!!!!
2016-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg