Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en Dröm ?


Glöd som aldrig slocknar ¤


Glimmande glöd som

aldrig slocknar, -- var

det i en Dröm den fanns?

Var den ond, - var den god ? ?

Svedde den fromma lamms

mjuka, vita ull ----- eller

värmde den uteliggares

stelfrusna händer, - en natt

med tung molnskugga -

över höghusens grå, --

uppresta utropstecken?

Vinden strök emot glöden.

Men, den slockna´ ej, utan

blossa´ till å lyste, änmer !

Å, när jag titta´ mot himlen,

hade Månen blivit lika

röd, ----- som glöden.- ¤






Fri vers av Marianne Räf
Läst 367 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-20 16:23



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
jag förs in i en dröm - eller är det en dröm - månen är full och röd -
en jätte-jätte-bra - en rent magisk dikt!
2016-05-21

  bumerang
Ditt inre panorama känns inspirerande.
Därifrån förmedlar du det jag alltför ofta tappar Utifrån min egen förmåga att inspirerande återge det väsentligaste att återge utifrån mitt petspektiv.
Åsså när jag läser din dikt hittar jag
Tillbaka. Underbart och tack.
2016-05-20

  Carl Mikael Fäldt
Märkligt!!!!!

Jag har läst texten många gånger nu-den ger nya intryck var gång!

Inspirerande minst sagt!

Tack att jag fick läsa!


2016-05-20

    Dan Myrbeck
Toppenbra skaldat! Symboliken om nutidsmänniskan är toppen! Vilka formuleringar och ordval!

Skicka till förlag!
2016-05-20

  överlevaren VIP
Oj blir tagen av orden, vackert!
2016-05-20

  louisegirl
Innersta glöden finns nog alltid inom, både i dröm och verklighet, tror jag
Jättefint ordat M <3
2016-05-20

    ej medlem längre
Ja man kan undra...dröm eller ej...
2016-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf