Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dotter


Himmelsk uppenbarelse 1

Hon som säger att nuet är det viktigaste har så mycket att glömma
när fick du kraften att stryka ut texten på svarta tavlan?

sommarlovet äter bokstäverna som kränkte dig
jag minns dig som ingen annan...

Hon står framför mig och är glad
nuet är en fantastisk upptäckt.
Har vetenskapen glömt att skriva om.....
hur många sätt ett glas mjölk kan drickas på ?

Vi ligger nära varandra
eken breder ut sin gulgröna krona över oss humlorna surrar.
Vi är sidan Liljekonvalj och Kärringtand och boken heter "Nu i gröna gräs"
hon säger allvarligt Mamma nuet ska rädda oss.

Jag köpte en trasig ängel
den liknade mig
ska måla dit våren mellan hennes gråa ben
solkiga mantel
söndersnuttade vind
visst hoppas du på att få berätta om din resa

Du lyckas bära regnet i din sommar nu
sommarregn i oss
är största lyckan
ekens små vågmunnar och vita pärlfröknar
sträcker på halsarna i det nya
nytt liv
vi fick nytt liv för vi lever nu
träden i oss finns i långa rötter förbundna.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-21 21:49



Bookmark and Share


  Respons VIP
En kärleksrelation där naturen finns med som klangbotten. Många fina meningar!
2016-05-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantastisk dikt du bjuder oss läsare på. Språket och innehållet är helt underbart.
2016-05-22

  i af apa
vackert,
vi fick nytt liv för vi lever nu...
2016-05-22

  ULJO
Berörande fint skrivet
2016-05-22

  Måna N. Berger
Den här dikten älskar jag.
2016-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP