Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2016.04.23 - Skriven vid vakan 21.00 The High Kings - "The parting glass" https://www.youtube.com/watch?v=FcSqI1KZiLI


Agne Hedlund – Till Minne



Det är all din kärlek som lever
kvar, inom oss, bevarad.

Rörelsen genom rummen, ljudet
av dina steg, energin och
närvaron.

Ett lugn. Målmedvetenheten.
Ett temperament. Rastlösheten.

Envist är... Behovet, förmågan
och kunskapen, viljan att skapa,
blicken för detaljer, skönheten i
material, form och färg.

Drömmen. Visionen.

Allt som tar gestalt och form
genom händers inspirerade arbete.

Omsorgsfullheten. Förmågan
till varsamhet, eftertanke och
stillhet. Välviljan.

Ett liv. Ett gott liv.

Sällan vilar du make & pappa,
bror & farfar, kusin, farbror & morbror...

Närheten intill dig, fin, alltid.

Gemenskap, samvaro.
Omtänksam – hur du ger.
Din glädje, humor, lekfullheten,
skrattet som smittar så lätt.

Din röst. Dina ord. Samtalen.
Filosofen. Hur du lyssnar och
berättar. Förmedlar livsinsikter
och ett stänk visdom.

Om livet. Om människan.




Prosa av Tobias Hedlund
Läst 617 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-20 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund