Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten tillägnas alla de människor som med sina kroppar och sin frihet som insats dagligen kämpar mot den växande fascismen på konkretast möjliga sätt.


Politiskt våld

Ni säger att vi är lika goda kålsupare när vi slår mot dem som slår mot oss för att vi tycker att de inte ska slå mot dem som de ser som undermänniskor.

"Allt våld är dåligt våld" säger ni och skiter fullständigt i att våldet vi står för syftar till att stoppa våldet de står för och våldet de står för syftar till utrotandet av dem som på grund av sin hudfärg eller sexualitet inte anses förtjäna att leva.

Om vi lägger ner så kommer deras våld att leda till att människor mister sina liv och om de lägger ner så kommer vårt våld att sluta existera för tro mig, vi gör inte det här för nöjes skull, vi har tusen saker vi hellre skulle lägga vår tid på.

Men de kommer inte att lägga ner om inte någon tvingar bort dem och gör deras våld omöjligt och om priset för det är att ni kallar oss för extremister så må så vara.

Ni säger att våld inte löser några problem men om människor känner sig hotade och utsatta i sina hem, i sina skolor, i sina bostadsområden så är det ett problem och så länge vårt våld skänker dem trygghet så kan ni lita på att vi tänker fortsätta.

Era farfäders fäder var hjältar som kämpade mot nazisterna i Tyskland men när vi försöker göra detsamma här, på våra gator och för våra syskons och föräldrars och vänners skull, då är det fel för att "vi har faktiskt yttrandefrihet" och "alla måste få säga vad de tycker".

Det går inte att jämföra äpplen med päron och det går inte att jämföra politiskt våld med politiskt våld när en politik står för folkmord och en annan står för frihet och alla människors rätt till trygghet.

Nej, vi tycker inte att våld är bra och vi tror inte att det är problemfritt eller lösningen på allt men vi tror, vi vet, att vissa saker är värda att slåss för, att vissa saker måste försvaras med alla tillgängliga medel oavsett vad de medlen kostar oss.

Adolf Hitler själv sade att det enda som kunde ha stoppat nazismen var om dess motståndare från första dagen hade slagit skoningslöst mot rörelsens kärna och ni kanske inte har sett hur samhället ser ut i dag men det har vi och vi vägrar låta historien upprepa sig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av kravaller
Läst 376 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-02 10:31



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Kanon !
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

kravaller