Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smaragdträden



Jag träffar dej i drömmen
varje natt, vi flyger där, i ett kristallklart ljus

dyker nerför torn, störtar och lyfter vertikalt
sedan går vi på en evighetslång promenad
genom solsystemet

vingbredden är kilometerlång
och kaffekoppen gjord av silver

köksfönstret i fyren som blinkar på jorden
samtalar med Gudar
underjordiska väsen,

träd med blad som susar, vinterblå är snön,

tiden blott en sekund,
vaknar i lakan i sängar i hus, dränkt i andetag,
kroppsvätskor,
båtdäck av havssalt, storm och månsken.

i radion spelar dom sången du sjunger.
plötsligt avbryter du
och viskar något ömt ut i etern.

Du säger att ingenting längre är sant.
ömt och fint låter du orden säga oss
och upplösa oss till intet.

till vind och till ljus.
Sedan hissar du upp ett segel och låter oss glida ut
i farvattnet långt bort härifrån




Prosa av Lars Gullberg
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-22 11:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Drömskt och magiskt. Du fångar läsaren i din trollkrets och det är en fröjd att få vara just där.
2016-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg