Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVERIGES FRAMTID!

OM PREDIKANTERNA I SVERIGE, DEM GUD
SÄNT SOM SANNINGENS BUDBÄRARE
I LANDET,

ORDETS TJÄNARE, FÖRVALTARE OCH
FÖRKUNNARE,

HADE FULLGJORT SITT UPPDRAG, DET GUD
GETT DEM, SÅ ATT DE KUNNAT VITTNA
TILLSAMMANS MED GUDS
TJÄNARE PAULUS:

"Därför betygar jag för er nu i dag,
att jag inte bär skuld för någons blod,
för jag har inte UNDANDRAGIT mig,
att för er förkunna ALLT Guds rådslut",

DÅ HADE GUD INTE BEHÖVT SÄNDA NÅGRA
SÄRSKILDA VITTNEN, FÖR VÅRA SYNDERS SKULL,
SOM KOMMER ATT - I FORM AV SKÖRD - SÄNKA
VÅRT LAND I MÖRKER, I KRIGETS MÖRKER.

NÄR VÅR BLODSÅDD FÅR SIN RÄTTMÄTIGA
BLODSKÖRD, SOM GUD VILLE RÄDDA VÅRT LAND
FRÅN, MEN SOM HANS TJÄNARE, PREDIKANTERNA
OCH ANDLIGA LEDARSKAP, HINDRADE HONOM
FRÅN ATT GÖRA:

DE VILLE INTE LYSSNA!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-25 09:12



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Sveriges framtid vilar inte på predikanters axlar!
2016-05-25

  Onomatoprofet VIP
Domedagssvammel
2016-05-25

  M M Mannheim VIP
Mycket bra skrivit och tänk om vi kunde gå tillbaka de gamla skriftlärda och kristna budbärarna.
2016-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld