Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gläntan

Mellan höga tallars sus
tar stillheten emot min kropp
och vaggar den till ro

Jag gungar i rymdens klanger
och lystrar till
de avlägsna ropen från göken

Här doftar det av
den vattensjuka förmultningens
varma kyssar

Här längtar markens vila
till handens beröring
med det mjuka gräset

Här förenas myrornas strävan
med oknyttens svärmar
och rådjurens skall

Här hittar min längtan
sin eviga plats
till försoning och glädje




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-05-26 01:56



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat så jag gillar dom sista raderna,
2017-09-16

  Kjell Åhsberg
Den här gillar jag mycket. Stämmer utmärkt med vad jag skriver om mig själv på min profilsida; "Naturen är min kyrka. Den ger mig tröst, kraft och inspiration."

Jag delar gärna med mig till andra att göra samma upptäckt.
2016-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Det finns många vackra gläntor i skogen, du har hittat den som är bäst för dig!
2016-05-26

  rondell
Fint skriven och jag tyckte de sista raderna
"Här hittar jag min längtan sin eviga plats till försoning och glädje" var stjärnklar" Fint!!!
2016-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP