Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såg kvällen



Spöregnet,
det kommer hysteriskt
och lamslår,

blommor slokar röda,
ligger kind mot kind

borta är marken mörk,
svart av vatten,
två decimeter djupt med stenar i,

de blänker och rör sej,
försöker andas kanske,
komma upp, bilarna

har tänt sina helljus.
i dom sitter var och en av oss
och tänker

medan bron går upp.
Ja då vrider vi våra huvuden
och skakar på dom,
gör handrörelser och grimaserar-

Någon torkar sina tårar
på kinden.
Hon har just tappat bort telefonen,

jag vinkar
men hon är otröstlig.
Nu rullar bilarna igen,

alla i spöregnet på rad,
andas andetagen
ner mot kväll och natt




Prosa av Lars Gullberg
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-28 08:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Dikt med flyt!
Likt en älv i
Försommar
natten drar
Den fram
Inuti, obevekligt
Mot sitt eget mål!
Tack!
:)
2016-06-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Bilkö i regnet... så tjusigt med tända helljus mitt på dagen och flickstackarn som tappat sin smartmobil och gråter - det är ju för hemskt!!! Hoppas hon får en ny en dag och blir glad igen.

Bra... Dikten lever och har sig i min hjärna.
2016-05-28

    ej medlem längre
Spöregn i en bilkö. Du har fångat det stora vemodet tror jag. Jag känner igen mig i de känslor du förmedlar och oj vad jag gillar det här!
2016-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg