Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

försöker jobba....

Katten föder nästan ungar
krafsar på min dörr
måste hon föda just precis när hajen ska till havet
komma vidare i sin självbild
skapa mästerverk och bygga arken för ord och mänskliga darrande
Å tuppen i trädgården jagar en annan tupp
å mannen är hos prästfrun å spelar nya låtar
å solen skiner
å solen skiner
Vem ska bada i sköna lena sjön?
solen i magen
bästa vännen har en grön Volvo
hämta mig nu lilla vän!
måste dränka mina gråa hårstrån
Huset spricker snart av alla som ska föda och dagarna
är
så ljusa
så ljusa
tänder mina hagar.

Vill bara ligga och äta blåbärsblommor
Om jag öppnar dörren kommer flugorna in
kommer solen in
och grannenens kor råmar så oroväckande
väckelserörelsers centrum är ta mej fan i min station
hur mediterar man när alla andra hoppar jenka?




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-31 11:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hon är överallt med sprängvärk...
plocka ihop färgerna
och gör din Sjö, stilla+
2016-06-03

  Inkarasilas
Som att hela jävla världen är gravid med lusta och idel solsken som sparkar på smalbenet för uppmärksamhet, går inte jobba då, ut i blåbärsblommor och käka sidledes liksom den här underbara dikten, ja!
2016-06-01

  Sommarina VIP
Ha ha va bra....dikten ringlar sig i en skönskön dans och bildar bilder i mitt huvud...fint!
2016-06-01

  Mats Edin VIP
Animatistiskt mästervärk:-)
2016-06-01

  Anya VIP
Gillar tempot i denna. Jag läser den i ett svep utan stakning. Bra! Jaa dagarna är så ljusa, så ljusa...här känner jag igen mig. Det kan bli för mycket av det goda. Hänryckning av allt som sker.

Helleduttingen för kattungar...
2016-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Du väver dagens trasmatta i klara färger och bilder.
2016-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra!
Tankar och känslor väl sammanflätade i en händelserik dag.
2016-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP