Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Singeldagboken: Dag 14: Sommarhetta

Det hade kanske gått att stoppa, om jag bara tänkt efter lite.
Det hade nog hindrat utvecklingen lite, om jag tryckt ner huvudet i en hink med kallt vatten. Tankarna hade rusat inåt, sökt värme och samlat sig i mitten av hjärnan.
I och för sig hade nog problemet uppstått snart igen, med tanke på hur varm den sommaren var.
Dom hade vidgats, letat sig utåt igen och spridits som pollen med vinden.

Du skulle ha sett henne, du skulle ha sett dom stegen hon tog. Hon hade pärlor i sina öron och det doftade ny-tonat om hennes hår. Hon kom som en svalkande vår som stod och vägde, och inte hade bestämt sig om den skulle spricka ut i sommar eller kittla retfullt en stund till med löftet om det.
vit i hyn och fräknig. En sval hägring på den soldränkta och värmeböljande gatan.
En kylig kontrast, medan plåtbalkongerna smällde i hettan.

Pollenkornen vibrerade vidare genom luften, mot slumpartade horisonter, mitt förstånd slog sällskap... de liksom flöt iväg ifrån mig och drev vidare genom luften, långt bort.




Fri vers av spellbound
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-31 12:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

spellbound
spellbound

Mina favoriter
Vi var andetag ,