Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underliga dagar


Underliga dagar då gatorna blänkte tomma. raderna av hus stod helt tysta. Dom dagarna pratar man om. Man tittade ut och undrade och tänkte, en och annan hade gett sej ut och gick där på gångstigarna. En sån dag skällde en hund från en kapsejsad båt, den gled in bland vassen och blev stående där.,som i en film som gick på filmduk nedanför tågstationen. fontänen var full av änder, låg också utsträckta på den torra asfalten. Statyn var ett sjöodjur med vingar och den hade fått ett mintgrönt grått skimmer av tidens gång. Högt ovanför passerade en drönare, som i en film också den, gick den på en annan filmduk uppe vid den gamla antika stadsdelen, den lös alltid starkt av fyren från udden ute vid havet. Den sjönk plötsligt och visste nästan inte var den var och någon tänkte detsamma när också hon plötsligt sjönk och såg de tomma gatorna omkring sej, raderna av hus som stod helt tysta som dom bara gör en underlig dag.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-18 21:31



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Väl genomförd text där man i den sista raden återförs till begynnelsen av dikten ! Undrar just om inte verbet 'lös' (inkorrekt) skulle bytas ut till 'lyste' ?
2016-09-20

  Minkki VIP
en trevligt underlig text
2016-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg