Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Vad vi väljer betrakta konstnären som

 

genierna konstnärssjälar som valts ut

dem som var mest motsägelsefulla eller

som likriktade sina konstuttryck i en pil

dem som inte förstod själva sin talang

kuratorerna som på geniets bekostnad

tjänade de grövsta pengar och konstnären

fattig förblev medan mecenaten blev rik  

 

vi ser deras verk i konsthistorisk skildring

de omnämns ha levat ett vidlyftigt liv men...

vi skall också förstå myterna skrev sin reklam

att leva på ruinens brant var mytomspunnet

det slog högre i kurs än kristen modifik tillvaro 

avskurna lemmar målningar av blod mord och

ond bråd död utgjorde sensationsupplagor gav

mer uppmärksamhet än enkelt asketiskt leverne

 

vi tror kanske att konstnärsgenierna hade det 

på det grymmaste torftigaste fattigaste viset

och många i särklass kända konstnärer levde

säkerligen en tid på detta sättet men det sågs

icke med blida ögon att tjäna pengar på själen

för i sak ansågs av konstnärerna själva att vad

de skapade var en gåva från en högre makt icke

att sätta sig över få hybris av hävda sig eller leva ut

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-06-01 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP