Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bygga en mur

Låt oss bygga en mur
Hålla resten av världen utanför
Bara vi i ur och skur
Ingen som vår lycka stör

Föreställ dig en mur
En värld av trygghet under vår kontroll
Där bara vår skicklighet och tur
Spelar roll

Om vi bygger en mur
Blir "vi mot världen" inte bara prat
Sinnen och hjärtan väcks med en kur
Av kärlek och hat

Kärleken är en mur
Och ej som i sången en öppen dörr
Kärlek väljer vem, när och hur
Låt likgiltighetens tid bli förr

Låt oss bygga en mur
Låt oss skilja på fiende och vän
Mången fiende skulle bli sur
Men än sen?

Låt oss bygga en mur




Bunden vers av jojelo
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-01 22:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jojelo