Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kaprifol och systrar fångna i IS

somnar i din Kaprifol
drar in doften djupt
somnar och vaknar somnar och vaknar

solvarma golv
svalungarna piper i nocken
husets trasighet blev ett bo för mästerflygare

sommarens mättnad är en lyckad infiltratör
är sirap i benen
tung som om jag ätits upp av solen

gurkorna växer nu trygga i jämn värme
jag vågar slappna av angående gurkorna
värre är det med flickorna i Isis klor
svarta hål i hinnorna att inte kunna hjälpa flickorna
sönderknullade barn mitt sommaren...

skogen häver sig som ett grönt bröst
jag ropar till mina systrar att jag ser dem
tänker på dem
axlarna höjs i skydd mot dessa bilder

hur ska jag orka om sommaren tappar mig ur hjärtat
picka mig i nacken lilla fink
kvittra ryggen min stark att möta världen.





Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-06-03 11:00



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jo. Det är svårt att njuta fullt ut av kaprifol och pipande svalungar när vetskapen tränger sig på utifrån världen.
Men jag tycker om att du landar i det goda som vi behöver för att vara starka nog att möta det andra.
2016-06-04

  Maria Zena Viklund
den här förstod jag inte, hmm får läsa och återkomma
2016-06-04

  ULJO
Berörs djupt av textens karaktär
2016-06-04

  Inkarasilas
Som en naturlyriker frälst på sommarens under för att plötsligt brisera som en blodsbomb och du har mig precis i det ögonblicket. Läser 4, 5 gånger för det faller så naturligt, bilderna ligger också i våra pupiller, skaver hål på hornhinnan så fort man blinkar. Flickor lämnade att bli klippta till trasmattor, söndertrasade. Magdalena där, du är så bra.
2016-06-03

  Anya VIP
Tycker du fångar ångesten över att det kan bli för mycket på sommaren. Allt blir så intensivt och mörkret försvinner ju inte fast ljuset är så starkt och mycket. Mörker som sönderknullade barn....stark titel!
2016-06-03

  Lars Hedlin
Oerhört stark denna!
2016-06-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och berörande skrivet om utsatta barn. Detta är det värsta man kan läsa om tidningar. Jag vet, till en del, hur man mår av detta.
2016-06-03

    ej medlem längre
slaktade blommor, grymma+
2016-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP