Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andra tider, andra seder

 

en jobbig dag

stortvätt,

spring i trappor,

passa maskiner

 

trycka på knappar

tömma, ladda

hänga upp

jobbigt?

 

barndomens tvättstuga:

snudd på barnförbjuden

 

en jättegryta inmurad i cement

vedeldad, sprakande gnistor

kokande vatten, plötslig ånga

 

skvimpande stänk ur hinkar,

plaskande såar, såphalka på golvet

 

ungar, ur vägen!

 

hur orkade de förr?

när jag idag blir slut

av att tvätta i

programstyrda

eldrivna maskiner

trött

av att hänga tvätt på tork

plocka hem den, torr

efterstäda tvättstuga, torkrum

 

slänger mig på sängen,

sover tre timmar i ett sträck

döv för trastens pratsång

döv för väckarklockans larm

 

var det faktiskt bättre förr?

 

 

2016-06-04  23:59

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-06-04 23:24



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
När tvätten klappades i iskallt sjövatten på vintern - undrar hur tvätterskornas händer kändes efter det?
2016-06-09

  i af apa
alla Tider
har sina tröttheter
antar jag...
2016-06-05

  erkki
En högst befogad fråga. Det fanns nog starkare gemenskap förr då till varon tarvade mera samarbete. Nu löser många maskiner sådana behov. Men folk slet ut sigmycket tidigare. Å andra sidan skapar samvaro stora värden.
2016-06-05

  Bossepoet från Österbotten
Fin beskrivning
kan ses romantiskt
av den som aldrig
var med, vattnet inte ens kom ur en kran och tvättpulver var en utopi.
Det var bättre men glöm inte
att det var de utslitna människornas tid.
Det var framtidsdrömmarnas tid.

2016-06-05

  Rise Little One
...vilket humör man har vid tillfället ;)
2016-06-05

  Rise Little One
Det beror på
2016-06-05

  Carl Mikael Fäldt
Härlig text med en fråga jag nog måste svara jakande på!

Det var bättre förr!
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP