Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De osynliga städerna





Hålen är oändliga. De osynliga städerna som inte finns för våra ögon. Man hör inga vindar där långt ute. Mina fingrar når blott hennes fuktiga hår av morgondaggen när hon öppnar sin famn för allt. Salt förnimmer de våta vassa klipporna som klipper av gränsen och förbinder oss med våra drömmar. En skepp glider ut i strålande klart vatten. Det är så klart att man skönjer milsvida hav. det är som en marmorkula av finkorniga kristaller. Den bara hänger viktlös i sin frihet och är så oförklarligt mitt ute i ingenting. Av mörker, av ingenting stoft och gaser som frustar livsavgörande energier. För oss, för henne att få vara vacker i.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-17 20:31



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Havsromantik Ja - Visst är det underbart att sitta på en klippa ensam, tvåsam och blicka ut mot horisonten en kväll eller tidig morgon före vinden får den blanka ytan att krusas och se en stor vit atlantkryssare glida ljudlöst fram längs horisontlinjen för att till slut sakta tona bort under den.
Ja... Jag Gillar!!!!
2016-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg