Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
r. En artikeldikt.


Krokodiler på fötterna, de flesta känner dem som Foppatofflo

Crocs, eller Krokodiler, som de kallas på engelska.
De är inte från Lacoste, även om det handlar om krokodil.
Alltså skor, som slukar din fot. Men du får tillbaka dem, vid dagens slut, när du tar av dig dem. Crocs, även kallade för foppatofflor. Då Foppa köpte upp ett lager, och sålde. Han tjänade en hacka, de blev kända. Kanske använder flertalet människor, Foppatofflan, till dagens slut. Kanske under längre tider?
Personligen, har jag aldrig , sett någon, som bara använt foppatofflor, under kortare perioder? De blev snabbt, en favorit, även hosmig. Jag kom, en dag hem, med gula foppatofflor, som ansågs, av mig vara skor. Men inte av min sambo, kanske, att han såg vad som skulle hända, med foppa-toffel-trenden? Att Fotexperter, inte skulle anse, att det var en "ordentlig sko", för längre tider, för foppatofflor, fötter inuti dem, att gassa sig i sol, och vara fotriktiga?
"Fixerar inte hälen", menar experter.
Men kan vara bra, för "vissa".
För dem med stor båge, i fotvalvet, och för dem med ödem.
För dem, kan de bäras Långsiktiga/ Långsiktigt, vi andra, får vara Försiktiga!




Bunden vers av Mim
Läst 203 gånger
Publicerad 2016-06-05 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim