Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
promenad


Bröderna Cartwright

Redan en Liljekonvalj är mycket tänker jag när jag möter fyra damer i bredd på cykelbanan.
Träningskläderna lyser på långt håll.
De närmar sig som ett gäng kedjerökande cowboys utan hästar och cigaretter.
Fyra i bredd på jakt för att klara av hårda svennelivet.
Spända ansikte unnar sig en svettig promenad när ungarna äntligen somnat....,

Jag går åt sidan
de märker mig knappt
tajta toppar pratar högt och pendlar nyttigt med armarna.
Mitt hår ställer sig rakt ut åt alla håll, vädrar känner det snärtiga draget
av duktig ung kvinna i karriären
villa barn husbil
mannen grillen grannen
garageuppfarten kantklippning klippet

da da daaa da da daa vargyl

Elitpromenaderskorna rör mig i nacken som en skön påminnelse om vem jag inte vill va
jag är Ferdinannina
den Oaggressiva som låter andra vinna... och försvinna
sommaren sprider sitt gröna ljuva pärlskratt
för vem orkar bry om annat än
Lommen
badklippan
stigen funnen i ormbunkars mäktiga gröna eld.





Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-06-07 00:13



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tacka livet att du slapp dessa ytliga etapper, när du istället är djup och rapp på papper!
2016-06-13

  Lars Hedlin
Livs inspiration
2016-06-08

  Respons VIP
Ett detaljerat och träffande porträtt av ett samtidsfenomen och ett självporträtt som rymmer klokhet och livserfarenhet.
2016-06-08

  Anya VIP
JAA! En härlig text där diktarjaget hittar sig själv och inser att hon inte vill vara något medelklassmonster. Tycker mycket om texten...stor igenkänningsfaktor.
2016-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Med dina ord målar du realistiska bilder av dina iakttagelser!
Makalöst bra.
2016-06-07

  Måna N. Berger
Håller med dig och kliver också åt sidan. Bävande när jag anar hur djupa deras diken kommer att vara en dag... Vi som larvat omkring på vägkanten behöver bara ta ett litet kliv.
2016-06-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är bara för härlig med dina supersmarta iakttagelser av livet som pågår runt omkring.
2016-06-07

  ULJO
Härlig betraktelse
2016-06-07

  Mats Edin VIP
Skön lägesrapport :-))
2016-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP