Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tusen eller två

Lägger minnen till syrener
dofter jag kan förmå
regnet stoppas utav solen
strålar tusen eller två
fallna tårar ifrån himlen
innan solen blev min vän
livet blir en ständig tur
svårt att resa sig igen

Havet gäckar stranden
vita stränders lov
musiken melankolisk
när sirener håller hov
på en klippa sitter sorgen
hon är med varje dag
tankar tusen eller två
så när själen är svag

Faller hus som en kortlek
en rämnad fasad
där går spillror efter tårar
mot ruinernas stad
tusen eldar eller två
bränner skepp mot sin vilja
det gör jag av och till
kanske står du där i ljuset
om själens låga vill

Lägger minnen i en låda
men vill inte sätta punkt
flera tusen gånger två
och vinden färdas lugnt
där bortom horisonten
ligger landet där du finns
allt det goda du lämnat
är det enda jag minns

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-28 05:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Saknad och känsla och vacker miljö i denna fina dikt.
2017-02-02

  Lars Hedlin
Så fint
2017-01-29

  Ingrid Trolle
Så underbart vackert
med en fantastisk sista
strof.
2017-01-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin poesi om saknadens ögonblick, som vi alla någon gång upplever, trots tidens gång. Minnen lever alltid.
2017-01-28

  Anya VIP
Känner sorg och saknad mellan raderna när jag läser. Fint och känslosamt.
2017-01-28

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärlek och saknad.
Fastnade speciellt för de fyra sista raderna, då blev jag blank i ögonen.
2017-01-28

    ej medlem längre
En vacker poetisk text.
2017-01-28

  Salvation Pepper
Lugna, melodiska rim.
2017-01-28

    ej medlem längre
Starkt berörande om kärlek och saknad. De sista orden griper tag i mig med en sån kraft:

"allt det goda du lämnat
är det enda jag minns"
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO