Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svalehögt

 

 

 

och ibland 

svävar svalorna så högt

att de dansar i sollågor

 

bländar lotsbarnen 

där de leker bland skär och kobb

solglitter över springande hud

 

när de försöker trä

vilsna sjöstjärnor 

i tång längs barfotasteg

 

ropen och skratten som hörs

när de kanar undan längs sjögräsets famn

bara för att fångas i havets kram

 

och hur sjöstjärnor dansar i luften

under svalors höjda vingeslag

fria sin jordsliga börda 

 

en barnhand, lotsbarnens kärlek

som varsamt fångar med älskande fingrar

återbördar havshimlen

 

till en väldig ocean

hur sjöstjärnan ett slag

svävar likt svalan mot skyddande djup

 

i blånande havslågor

en kort puss och hoppet ur ett barns själ

färgar regnbågen och allt liv

 

över en vilsen sjöstjärna 

när den sjunker mot sitt djup

och svalorna flyger så högt

 

så ofattbart högt 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Kalypso
Läst 293 gånger
Publicerad 2016-06-08 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kalypso
Kalypso