Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sån som jag

tystnaden 
den smakar salt
i regn

en inre röst
hon sjunger dig falskt
till sängs

ord som länge
höll sig små
i mig

men mot din hud
blev de så stora
som du

en injektion av splittrat glas
ett tappat mod som sen blev kvar
frågorna känns retoriska nu
när de står på rad

en droppe i ett stort svart hav
jag säger älskling du är allt jag har
men en sån som du faller inte för
en sån som jag

blodet
pumpar alltid snabbt
med dig

å varje ord
det blåser kallt
i mig

du måste leva
för att kunna dö
min vän

munnen ler
svärtan undangöms
igen

naken som ett litet barn
ett tappat skäl vars själ du stal
en sista fråga lika ful
som söker svar

en droppe i ett stort svart hav
jag säger älskling du är allt jag har
men en sån som du faller inte för
en sån som jag

~

du går iväg, jag går isär
du lämnar kvar
en sprucken värld

vill inte leva
kan inte dö
det är bara så jag är




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Erik Gefvert
Läst 978 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2016-06-11 02:26



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Smärtsamt, förunderligt vackert...
Ödmjuk inför delade ord.
Tack!
2018-11-29

    saltycrackersmarabou
Fin :)
2018-09-26

  Selene999times
Rimmen ihop med innehållet
skapar en hel ocean av smärtkänslor
men någonstans också en form av värme
i att något så vackert, är smärta.

Snygg positionering också gillar kreativiteten bakom verket, *applåder*!
2017-03-19

    Julia D
Riktigt, riktigt fint!
2017-03-16

  Amanda N
Känner så igen mig. Herregud, du skriver så bra!
2016-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik Gefvert
Erik Gefvert