Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hammock vid hallonbusken







Jag visste vilken natt
vilken gata
och vem som
kysste mig precis
just när kyrkklockan
började slå

jag bar en hemlighet
hennes klädesplagg
som föll ner

jag kunde alltid gå fri
med henne

vi gick nära
strandkanten
av glittrande pärlor
som fallit ned från skyn

jag trädde dom
längs hennes kroppsåder
smälte ned dom
i hennes blodomlopp

och lät de sjunga
tända fyren
väcka de medvetslösa
gamla träden
uppe på kullen

låta dagen
bli en hammock
vid hallonbusken

förenas tillsammans
i den sommarheta solen

hon somnade alltid
mot min axel

medan jag filosoferade
över meningen med livet

tiden och dess mirakel







Prosa av Lars Gullberg
Läst 337 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-07-11 14:43



Bookmark and Share


  Blåbäret
Du har lyckats fångat och förmedlat lite av de mirakler som det filosoferas över ...
2016-08-30

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket skönmästerligt ordbruk fallandes i sinne samt smak
2016-08-18

  jimmy johansson
Hallonhoran hon som skrev om han som hotade hela härligheten.
Hon hostar hårt när Harry hånar henne.

2016-08-12

    ej medlem längre
Mycket sommarligt, med många bilder och underbar metaforik. Att kyrkklockan ringer kan tolkas på fler än ett sätt, och det är bra.
Några strofer jag tycker om
"jag trädde dom
längs hennes kroppsåder
smälte ned dom
i hennes blodomlopp" - helt genialt!
och
"låta dagen
bli en hammock
vid hallonbusken"
Stroferna är så vackra, men ändå... där finns en föraning om att sommaren tar slut och hallonen försvinner.. vilken text!! :-)


2016-07-30

  Karina"Kia"
Sensuellt vackert hur man förenas..

En dikt med en lugn rytm och kärlekens magi*Gillas skarpt*

Att i en stilla stund ha kvinnan lutande snusande mot sin axel och bara njuta filosofiskt av stunden som njutits..Kärleksvackert!
2016-07-24

  Änglaögon
Tongivande text, gillas.
2016-07-13

  överlevaren VIP
Ljuvligt att läsa, en underbar text!
2016-07-11

  Katinka VIP
Riktigt fin
2016-07-11

    ej medlem längre
Med så lyriska, genomtänkta ordval berättar du den här historien och jag hoppas att hon kommer att läsa den. Jag skulle ha fått en tår i ögat om nån skrivit nåt så vackert om mig.
2016-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg