Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingen verklighet, förutom den förborgade inom oss



I knullerian råder knulleri och knullera, alla spanar efter ett billigt knull. I köpgallerian köpgallras dom köpgallfebriga. En skock höns hänger i gardinerna. Allting målas i pluskvamperfekt och tusing. Malaria och Salmonella smittar med sin hätska charm och brist på paneler och militärfordon. Don efter person. Kungahuset ruvar. Läppstiftet Ollonglans är på modet. Mycket är på modet. Och tunga verklighetsflyktsdro...ger. Den inre verklighetens skyddade frid och sanning är bortglömd och övergiven. Byråkraterna, mytomanerna, indianerna, Hej hej hej, Madame Rosenfink kramar en skorssten med stridsmålat arsle, liksom i en bön om något. Ett annat liv, ett annat jag. Hey Baberiba! Alla vill knulla. Braka hän i sus och dus, lyckorus. Kuken ballen Eyravallen. Varför skriver du så här bäste Johan? Vill du bli uppmärksammad? Läppstiftet Ollonglans med lakritssmak. Pumpa sin stjärt för 100.000 kronor med helium, och sväva över Sverige med falkblick efter KUK. Abrakadabra i skafferiet. Lättsamt och svårmodigt på samma gång. Hunger är vi, ingenting mer. Kärlek måste alla ha, annars blir det aldrig bra. Ollonglans. Läppstiftet. Världen badar i ett falskt ljus. Det äkta ljuset kommer innifrån. I knullerian råder knulleri och knullera.
Inne i en garderob sitter en 8-årig kille. Han vill inte vara med längre. Sin hyperaktiva och dysfunktionella familj vill han inte vara med om. Han är dödstrött. Han vill att nån kommer och ger honom ömhet, lyssnar och förstår. Familjerna utan riktiga föräldrar. Föräldrar som inte har klivit över vuxengränsen, och som inte själva har haft några riktiga föräldrar. Pojken skär sej i armarna med allt han kan hitta. Mamman är paralyserad på tjoppoholicnätet. Pappa misshandlar mamma. Syskonen kastar ut saker från balkongen på 10:e våningen. Allmänt ätstört. Gränspsykotiskt. Ohållbart. Misär.
Pojken, Emil, skär sej så allvarligt att det blir ambulansfärd till USÖ.
Han hamnar i en ny familj, full av kärlek, ordning, reda, och glädje.
****************************************************************




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 371 gånger
Publicerad 2016-06-11 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP