Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När träden gråter böjer sej grässtråna hon rycker loss ogräs i min själ vattnar med vigvatten


Stranden







Hon skriver : Blank ska gatan lysa, fönstret smeka sitt glas
över himlen

man ser Orion ligga bredvid skytten
när hon skriver
hon skriver att de sjunger i hennes öra,

att skyttens båge är spänd, pilen riktad mot
kärlekens ömma punkt, skaver och kräver

Snön om vintern
ligger över sovande kronor och väntar

majestätiskt står de kvar där i storm och sträng kyla,
ända uppe i nordpolen,
ända bort till ogenomtränglig kinesisk terräng,

läpparna smakar på ödeläggelse,
orden bär på en dyster framtid,

de ekar tomma kapell, gamla fästen där bomber
slungades ut över havet
ligger nu för all framtid i ruiner.

När barnen leker skrattar solen. Solen är stark,

den tvekar aldrig utan stiger upp på nytt
tills den dagen

då allt ska förgås i tystnad

Bara dagar och nätter kvar flyter likt en sjö på himlen
med underjordiska städer under ytan




Prosa av Lars Gullberg
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-12 12:47



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Gillar. Känns som om jag sitter i en fönstersmatt och läser. Stämningsfull.

2016-06-12

  överlevaren VIP
Starkt om urkraft!

"läpparna smakar på ödeläggelse
orden bär på en dyster framtid,"
2016-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg