Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huset i gläntan

Jag minns sjön i månsken
Gör du det min vän?
glitterstänk i vatten
och månens spegelbild
en roddbåt borta i viken
på upptäckternas färd
vi gled fram i natten
med en kärlekslåga vild

Jag minns blomsterängen
Gör du det min kära?
vita moln på himlen
dem vi låg och tittade på
Prästkragar och Violer
en pappersdrake utan lina
mot frihetens scen
och skyn den lyste blå

Jag minns stunden i nuet
Gör du det min vän?
kärlekslågan blev en eld
och vi ville stanna tiden
så berusade av sötman
tog vi och vi gav
när vi närmade oss himlen
vilken resa, sista striden

Jag minns huset i gläntan
Gör du det min kära?
som vi spikade den våren
det som skulle bli vårt hem
många rum för minnena
till känslorna dem vi andas
ett arv av vår kärlek
och för kärleksbundna fem

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 690 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-08-29 08:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vackert med minnen från förr...så fint...
2016-09-02

  Karina"Kia"
En så skör och spröd dikt i rim,verserna flyter som vatten och ett minne blått!

Känslan tung och sorg över toner i diktens sista...

Vackert stilla tyst!
2016-09-01

  Ninananonia VIP
Vacker poesi
2016-08-31

  Ingrid Trolle
En innerlig och kärleksfull
beskrivning av minnena.
Skrivet av en mästare.
2016-08-31

  Eva Helene VIP
Vackra vemodsmättade återblickar!
2016-08-31

  Chawa VIP
Fint tecknade ljusglimtar att minnas...
2016-08-30

  Angel of love
Underbart vackert skrivet.
2016-08-30

  M.Eta
Fina minnen att vara rädd om, fint skrivet dessutom!
2016-08-30

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om fina minnen som aldrig försvinner!
2016-08-30

  Anya VIP
Fina minnesstänk i denna. Tycker om frågorna i andra raden. Det gör texten levande.
2016-08-30

  Anoo Niskanen VIP
Bra skrivet!
2016-08-30

  Fem hjärtan VIP
En mycket vacker dikt fylld med ljuva minnen!
2016-08-29

    ej medlem längre
Vackra minnen flödar ur din penna!
2016-08-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig livsglädje och kärleksglöd klädd i vackert vemod och härliga rim.
2016-08-29

    Dan Myrbeck
Fina kärleksord!

Och vilken bra symbol för friheten:

en pappersdrake utan lina
2016-08-29

    ej medlem längre
Fina minnen från tiden som varit när kärleken stod i full blom!
2016-08-29

    ej medlem längre
Minnen fulla av ljus och glädje. En dikt full av skönhet och livsgnistor.
2016-08-29

  Marianne Räf
Vemod och nostalgi,
i en postromans ...
Mycket ryms i Poesin !
Fint, om tider som var.
2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO